Perron Mozaïque bij Raster

In de etalage van Antiquariaat Raster is momenteel al een voorproefje te zien van Perron Mozaïque.

Als onderdeel van meerkunstenfestival Motel Mozaïque verrijst er in het weekeinde van 13 tot en met 15 april bij Station Hofplein een nieuw perron met als thema het ‘vieren van de aankomst in Rotterdam’. Perron Mozaïque is een ontwerp van de Rotterdamse kunstenaarsgroep Observatorium, die opereert op het snijvlak van beeldende kunst, architectuur en landschap. Daarin vertoont de groep een zekere geestverwantschap met Motel Mozaïque, dat een ontmoeting wil stimuleren tussen bezoekers, architectuur en kunst in de breedste zin van het woord.

Perron Mozaïque –- een vorm van tijdelijke wilde stedenbouw – moet tijdens het Motel-weekeinde een monument van gastvrijheid worden en zal zich als een springschans tot ver bovende omringende infrastructuur verheffen. Bezoekers kunnen onder meer eenovernachting boeken op Perron Mozaïque.

Andre Dekker van Observatorium heeft in de etalage bij Raster Perron Mozaïque verweven met een ander idee: aanvankelijk wilde hij een constructie maken van gebonden boekenwaar de stofomslagen van zijn weggehaald. Enerzijds zijn er de boeken met prettig aanvoelende linnen kaften in de etalage, anderzijds is er de onmogelijkheid om die boeken van buitenaf ook echt te voelen omdat de etalageruit dat verhindert. Die uit boeken bestaande constructie heeft nu dus de vorm gekregen van de springschans die binnenkort verschijnt bij Station Hofplein: Perron Mozaïque.

(Bij de foto’s:Andre Dekker legt de laatste hand aan de boekenmaquette; de door Observatorium gemaakte artist’s impression van Perron Mozaïque.) www.motelmozaique.nl www.observatorium.org

Dit bericht is geplaatst in Etalage, Expositie, Rotterdam, Winkel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *