Expeditie-expositie

De Rotterdamse fotograaf Rens Horn bracht de zomer van 2006 door in Stewart Valley, gelegen op Baffin Island in het Canadese deel van de poolcirkel. Doel van de avontuurlijke reis was het beklimmen van een rotswand die zo´n duizend meter hoog uittorent boven een bevroren meer. Met zijn twee reisgenoten vormde hij de eerste Nederlandse klimexpeditie die deze poging waagde. Behalve alle klimbenodigdheden en ander materiaal en voedsel om enkele weken binnen de poolcirkel, zeer ver verwijderd van de bewoonde wereld, te overleven nam fotograaf en beeldend kunstenaar Horn (1970, kunstacademie St. Joost, Breda) ook zijn camera´s mee. Hij heeft daarmee zijn vaak barre onderneming vastgelegd en dat maakt het bezoekers van Raster nu mogelijk om zich in de verwarmde winkelruimte een voorstelling te maken van hoe koud het daar was en hoe ver. De hele expeditie is vervat in tien foto´s die in een speciaal gemaakte doos te koop zijn; de oplage is tien stuks. De tien foto´s zijn nu te zien in Antiquariaat Raster. De reis naar Stewart Valley is in beeld en tekst uitgebreider te volgen op de site van Rens Horn: www.rensomatic.nl.

Dit bericht is geplaatst in Expositie, Fotografie, Winkel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *